PODMJERA 8.5.

TIP OPERACIJE 8.5.1.
KONVERZIJE ŠUMA

Ukoliko ste jedinica lokalne samouprave, vlasnik šume ili gospodarite šumom i želite podići njihovu vrijednost kroz zamjenu vrsta drveća koje rastu u vašoj šumi, ovo je prava mjera za vas.

Visina bespovratne potpore koja se dodjeljuje kroz ovu mjeru je minimalno 5.000 eura, a maksimalno 700.000. eura u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore iznosi 100% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi korisnici u sklopu ove mjere su šumoposjednici i udruženja šumoposjednika/šumovlasnika.

ZATVOREN je natječaj za provedbu tipa operacije 8.5.1 „KONVERZIJA DEGRADIRANIH ŠUMSKIH SASTOJINA I ŠUMSKIH KULTURA“

Prihvatljivi su troškovi:

Konverzija panjača, šikara, šibljaka i drugih degradiranih oblika šumskih sastojina u šumske sastojine visokog uzgojnog oblika.

Konverzija šumskih sastojina narušene strukture vrsta drveća u mješovite šumske sastojine s povoljnim udjelom glavnih vrsta drveća.

Konverzija šumskih kultura i plantaža u mješovite šumske sastojine visokog uzgojnog oblika autohtonih vrsta drveća.

Detaljan popis svih prihvatljivih troškova možete pronaći OVDJE.

Za sve dodatne informacije i provjeru da li ste prihvatljiv prijavitelj na ovu mjeru, obratite nam se na info@salix-plan.hr ili broj telefona 01/7890-990.

NAŠE REFERENCE ZA TIP OPERACIJE 8.5.1.

Dosad smo našim klijetima osigurali ukupno 10,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za konverziju šuma, a neki od naših zadovoljnih klijenata su Fatuus Selva k.d., Faunus Selva k.d., A.M.S. Biomasa d.o.o..

TIP OPERACIJE 8.5.2.
USPOSTAVA I UREĐENJE POUČNIH STAZA, VIDIKOVACA I OSTALE MANJE INFRASTRUKTURE

Ukoliko ste šumoposjednik ili se bavite zaštitom okoliša i prirode i želite povećati atraktivnost svojih šuma i unaprijediti doživljaj za posjetitelje, iskoristite opciju sufinanciranja kroz ovu mjeru.

Visina bespovratne potpore koja se dodjeljuje kroz ovu mjeru je minimalno 5.000 eura, a maksimalno 100.000. eura u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore iznosi 100% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi korisnici u sklopu ove mjere su šumoposjednici, udruge šumoposjednika, udruge civilnog društva čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode i druge pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode.

Prihvatljivi troškovi

Radovi i usluge u vezi s uspostavom i uređenjem staza, odmorišta, vidikovaca, stuba, ljestvi, nadstrešnica, edukacijskih i informativnih ploča, smjerokaza i slično.

Opći troškovi - troškovi usluga arhitekata, inženjera i konzultanata, studije izvedivosti, elaborata/studija utjecaja zahvata na okoliš/ekološku mrežu i slično.

Detaljan popis svih prihvatljivih troškova možete pronaći OVDJE.

Za sve dodatne informacije i provjeru da li ste prihvatljiv prijavitelj na ovu mjeru, obratite nam se na info@salix-plan.hr ili broj telefona 01/7890-990.

KONTAKT

Pošaljite nam upit:

Popunjavanjem i slanjem ovog obrasca dajete privolu trgovačkom društvu Salix Plan d.o.o. Čalogovićeva 11, 10010 Zagreb (dalje: Salix Plan) kao voditelju obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) da prikuplja i obrađuje Vaše podatke (ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona) za potrebe odgovora na upit. Vaši osobni podaci koje ste nam dostavili (ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona) koristit će se isključivo za odgovor na upit za što ste nam prethodno dali Vašu privolu. Za više informacija upućujemo Vas na: "Zaštita privatnosti"